CONDICIONS GENERALS DE CONTRACTACIÓ.

Informació important sobre reserves a Golden Beach Apartaments

Els preus mostrats a la nostra pàgina web, són per allotjament i estada. Inclou impostos en vigor i despeses de gestió. Inclou taxes turístiques calculades per al número d'ocupants majors de catorze anys que hagin de abonar-la.

 

Que inclou el preu de venda de la reserva?

 

El preu de lloguer de l'allotjament inclou la neteja final de la mateixa a la seva sortida, i el subministrament de roba de llit i tovalloles per als ocupants durant la seva estada. Els subministraments d'energia i aigua, estan inclosos.

 

Selecció de l'allotjament.

 

Un cop seleccionada la zona / població en la qual desitja gaudir de les vacances, i esculli Un. El tipus d'habitatge que necessita, li recomanem verifiqui el nombre de places que admet l'allotjament en qüestió.

No s'admeten més ocupants que el nombre de places que admet l'apartament, excepte si aquests són nadons, que dormen al bressol, i amb un màxim de dues per habitatge.

 

Com reservar?. Primer pagament.

 

Li agrairem que ens faciliti tota la informació que necessitem de Vostè mitjançant el formulari de reserva. Això ens permetrà facilitar-li una entrada més ràpida a l'habitatge reservada el dia de la seva arribada.

Un cop facilitada tota la informació, esculli el mitjà de pagament que voleu utilitzar per a abonar el 25% de confirmació de la seva reserva, entre transferència bancària, i paypal o targeta de crèdit.

 

Forma de pagament de la reserva.

 

En el primer cas, transferència bancària, se li proporcionarà la informació sobre el número de compte i l'import de la transferència.

Agrairem ens remeti via fax, o correu electrònic, comprovant de la mateixa amb el nº de localitzador. Disposa de 48 hores per efectuar el pagament. En el cas de no rebre el comprovant de la transacció, la reserva quedaria, inevitablement, anul·lada.

Si tria targeta de crèdit, el nostre servei de passarel·la de pagament segura, garanteix la seguretat de la transacció, i les dades de la targeta de crèdit, només seran accessibles a l'entitat bancària.

Els usuaris de Paypal, ja coneixen el funcionament d'aquest plataforma, on s'hauràn d'identificar per a que el sistema pugui transferir els fons necesaris.

L'import abonat, en qualsevol dels mitjans de pagament escollit, serà considerat com a garantia de la reserva, i, òbviament, serà descomptat de l'import total. La diferència (75%), s'abonarà en l'allotjament contractat a l'formalitzar el check-in, a l'arribar al nostre allotjament.

 

Bo de viatge.

 

Un cop s'hagi verificat que el pagament s'ha fet efectiu, la reserva es considerarà confirmada, i rebrà un e-mail amb el comprovant de l'pagament realitzat.

 

Fiança reembolsable.

 

També, a l'entrada de l'allotjament s'abonarà, exclusivament amb targeta de crèdit, la quantitat de 150 €, en concepte de fiança. Aquest càrrec, serà anul·lat, sense cap cost per a un cop s'hagi comprovat l'estat de devolució de l'habitatge pel nostre personal, en un termini no superior a les 24 hores. En el cas de detectar algun desperfecte, aquest es comunicarà a l'inquilí mitjançant e-mail, que serà així informat de el cost de reparació dels desperfectes.

 

Capacitat màxima d'ocupants.

 

Cada habitatge té una capacitat màxima d'ocupants, definida en el descriptiu de la mateixa. En funció de les places contractades en el moment de formalitzar la reserva, no es permetrà, en cap cas, la ocupació de l'allotjament per una quantitat de persones superior a l'establerta a la reserva.

Això provocarà la immediata expulsió sense dret a el reemborsament de l'import de la reserva.

 

Neteja de l'habitatge.

 

L'habitatge es lliurarà net, i en perfectes condicions d'ús. En el cas que el client entengui que la neteja no és correcta, avisarà immediatament a el personal de recepció d'aquesta circumstància, per a la seva verificació i constatació.

En el cas que s'acordés la repetició de la neteja de l'habitatge, aquesta es realitzarà en un termini màxim de 24 hores.

 

Si el client desitja que es realitzi durant la seva estada alguna neteja extra, al seu càrrec, indiqueu-nos que dia o amb quina periodicitat la desitja el dia de la seva arribada. L'informarem de el cost de l'servei.

 

A la seva sortida, el client deixarà la roba de llit i tovalloles sobre el llit, per a ser recollida pel personal de bugaderia, així el parament net i en els calaixos, i la resta de l'habitatge en general, en estat acceptable

 

Peticions especials

 

Tindrem en compte totes les peticions especials que puguin Vostès sol·licitar. Els garantim una ràpida resposta per part nostra.

 

Horaris d'arribada.

 

L'entrada als allotjaments és a partir de les 16:00 hores, fins a les 20:00 Hores. Si per qualsevol circumstància (nens petits, gent gran, etc ...) precisés una entrada més ràpida, contacti amb nosaltres, o sol·liciti-ho a l'apartat de peticions / comentaris a l'formalitzar la reserva.

 

En el cas que prevegi que no podrà arribar dins l'horari establert, li agrairem que ens comuniqui aquesta circumstància, i l'hora prevista d'arribada per acordar amb vostè el lliurament de claus i formalització de l'entrada.

 

La sortida dels allotjaments és a les 10:00 del matí. Els preguem que respectin al màxim l'horari, per a que el nostre personal de neteja, pugui procedir a la neteja i desinfecció de l'habitatge amb tanta cura com ho hem fet amb Vostè. Els agraïm la seva col·laboració.

Si necessita sortir abans d'aquesta hora, contacti amb nosaltres, i acordarem com fer la devolució de claus.

 

Condicions de cancel·lació de la reserva.

En tot moment podrà realitzar la cancel·lació de la seva reserva, reemborsable en funció de la tarifa escollida a l'formalitzar la mateixa, i no reemborsable en el cas d'haver escollit una tarifa no reemborsable.

Per sol·licitar la cancel·lació, escriviu-nos a la següent adreça de correu electrònic: goldenbeachapartamentos@gmail.com indicant el seu número de reserva. Li contestarem en el termini més breu possible.

En el cas que no es presentés el dia de la seva arribada, o es presentés fora de termini (a partir del segon dia o més de la data prevista d'entrada), la reserva serà cancel·lada, i es cobrarà a el client la diferència del total de l'estada.

 

Animals domèstics.

 

Disposem d'alguns habitatges que admeten animals domèstics, sempre sota petició, i aprovació per part de la Direcció. Indiqui'ns les seves característiques i número, a l'apartat "comentaris".

Rebrà la resposta en el termini més breu possible. En cas afirmatiu, se li remetrà al costat de la confirmació nostre reglament d'animals domèstics, d'obligat compliment.

 

Quin equipament està disponible a l'habitatge?

 

Els allotjaments disposen d'estris i menatge de cuina suficient per al nombre d'ocupants màxim que admeten. L'equipament específic de cada allotjament, el trobareu a la descripció de la mateixa. No proporcionem productes de bany i higiene personal.

Si que trobareu, en canvi, un petit conjunt de productes de neteja de cuina, i detergents pewr al rentavaixelles i la rentadora, així com un parell de bosses de brossa.

 

En el cas que tingui alguna necessitat específica, consulteu-nos.

 

Comportament cívic.

Alguns dels nostres habitatges estan situats en zones residencials, que comparteixen zones comunes amb altres inquilins, i alhora amb propietaris d'altres habitatges. Per a una convivència harmònica, se'ls lliurarà a la seva arribada un extracte de les normes de cada comunitat, que regulen, entre altres coses, horaris d'ús de les piscines, ús de les zones enjardinades, etc ...

 

Pot consultar-nos, si vol més informació.

 

Serveis opcionals.

 

El servei que oferim és de només allotjament. Aquells clients que desitgin contractar servei de menjador, podem oferir-los preus especials en restaurants propers de contrastada qualitat i varietat. Consulteu-nos.

 

Si desitgen gaudir d'una major comoditat durant la seva estada entre nosaltres, i contractar algun servei de neteja per part del nostre personal, sol·liciti-ho a la nostra oficina. Servei extra amb cost adicional.

 

Disposem de roba de substitució (roba de llit i tovalloles) per estalviar-se el haver d'estar pendents de la rentadora durant les seves merescudes vacances. Servei extra amb cost adicional.

 

Sortida de l'apartament.

 

El dia de la seva sortida ha de vostè lliurar la clau de l'habitatge, abans de les 10: 00H del matí.

 

Un cop contrastat pel nostre personal l'estat de devolució de l'habitatge, es procedirà a l'anul·lació de l'càrrec que es va fer a la targeta de crèdit el dia de la seva arribada, en concepte de fiança.

 

Si per necessitats de viatge (avió, tren, etc ..) necessita sortir abans de l'horari establert, li agrairem ens ho indiqui a la nostra oficina i recordarem amb vostè com efectuar el lliurament de claus.

 

Privacitat de les seves dades

 

Les seves dades personals són importants per a nosaltres, i rebran el tracte que els correspon d'acord amb la llei de protecció de dades. En cap cas seran cedit a terceres parts per a cap tipus d'acció comercial o d'una altra naturalesa. Té Vostè el dret d'accés, rectificació, cancel·lació, i oposició a les dades personals, que exerciràn davant la nostra empresa a la següent adreça, de la forma que preveu la normativa vigent.

 

Lloguers vacacionals, sl

CIF B-55614614

Carrer Roser Segimón, 3, 4-2

43202 Reus-Tarragona

 

 

L'informem que tenim implantades les mesures de seguretat, tant a nivell tècnic, com a nivell organitzatiu, que garanteixen la seguretat de les seves dades, i eviten l'alteració, pèrdua, o accessos no autoritzats.